Expo Dino World - Expo Dino World

Dino madness

They are big
They are scary

Big, scary and … extinct

Jawel, ze zijn er niet meer. De schrikbarende Tyrannosaurus Rex en zijn maten verscheuren allerlei prooien in de fantasie van je telg, Maar de kans is absoluut nihil, zero, noppes, nul dat er toevallig eentje passeert op die leuke boswandeling. Het achtervolgen, opjagen, aanvallen en verslinden van de prooi gebeurt veilig ver weg in de verbeelding. Geen enkele kans dat jij de volgende op zijn menu wordt!

Lekker je eigen ding doen

Geen enkele ouder zal het in zijn hoofd halen om tegen Allosaurus te zeggen dat het bedtijd is, of dat hij zijn bordje leeg moet eten, laat staan dat hij moet opruimen! Nog een reden waarom je kroost de kolossen aanbidt. In de wereld van je kind belichamen de dino’s ultieme kracht en macht: als zij iets willen, dan nemen ze het, en pas op als je in hun weg staat! Heerlijk toch om even te kunnen uitrazen als je favoriete dino zonder dat mama of papa je terecht wijst, want jij bent dat verschrikkelijke, machtige, indrukwekkende beest dat ooit over de aarde heerste.

Prachtige skeletten

Nog voor de wetenschap maar enig idee had over de uiterlijke verschijning van deze fascinerende dieren, waren er de skeletten. Reusachtige bergen botten die als legpuzzels bijeen moesten gezocht worden. Voor de kleintjes onder ons zijn beenderen ietwat eng, Behalve, uiteraard, als ze van hun grote uitgestorven vrienden zijn. Niets gaat er boven het zelf samenstellen van de botjes en beentjes tot je eigen skelet op schaal van een dinosaurus.
Een gevoel dat talrijke wetenschappers hier in ons land ervoeren op het einde van de 19de eeuw bij het ontdekken van tientallen skeletten van de Iguanodon in de mijn van Bernissart.

Met de vondst van deze skeletten begint de grootste dino expo ooit op 20 mei in Paleis 2 van Brussels Expo. Meer dan 60 levensechte, geanimeerde dino’s kruisen er jouw pad en dat van je kinderen. Aanvullend kan je de opgegraven schat gaan bewonderen in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.

General info: INFO@MBPRESENTS.BE · Info Groups: GROUPS@MBPRESENTS.BE · Press: PRESS@MBPRESENTS.BE